Date Generale     Coordonatori județeni    școala de vară 
   Prima Conferintă Natională SPUNE!    școala de iarnă    Calendar 

Școala de vară

Școala de Vară "Drepturile Copilului" a fost organizată în perioada 30 iulie - 5 august 2006 de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului. Această activitate a avut loc în cadrul acțiunii speciale "Consiliul Copiilor din România", componentă a proiectului "Campania de Educație privind Drepturile Copilului", care beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Phare 2003.

Școala de vară "Drepturile Copilului" a reunit 67 de copii, reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, ai sistemului de protecție a copilului, ai minorităților, precum și câțiva copii care s-au remarcat prin anumite inițiative în cadrul comunității lor. Ea a avut ca obiectiv stabilirea programului de acțiune pentru următoarele 12 luni a Consiliului Copiilor SPUNE!, precum și a structurii Raportului din partea copiilor despre respectarea drepturilor lor, care urmează sa fie inclus in raportul pe care Guvernul României trebuie să-l înainteze în 2007 către Comitetul ONU pentru drepturile copilului. Pe baza propunerilor lor, a fost elaborat chestionarul "Drepturile copiilor în România" , care îi va ajuta în culegerea informațiilor privind percepția copiilor din toata țara în ceea ce privește respectarea efectivă a drepturilor lor. Totodată, a fost stabilită lista Coordonatorilor Județeni Interimari ai Consiliului Copiilor SPUNE!  

Au fost desfășurate t rei tipuri de sesiuni de formare pentru copii:

Pentru derularea acestei activități, Autoritatea Națională a lucrat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a asigurat transportul din București până la locul de desfățurare, cazarea și masa pentru toți participanții, desfășurarea celorlalte activități (cu excepția formărilor referitoare la management de proiect, comunicare, calitatea de lider, care au fost asigurate de Ministerul Educației), asistență tehnică pe durata întregii activități.   Orice informație suplimentară poate fi oferită de Nicoleta Preda, Coordonator proiecte Phare (tel. 310.07.89, fax 312.74.74, e-mail nicoleta.preda@anpca.ro ) sau Anca Curiguț (Deputy Team Leader, Proiect Phare, tel: 336.41.46, e-mail: acg@ldk.ro ). Pentru detalii logistice, persoană de contact este Cornelia Popa (Proiect Phare, tel: 336.41.46, e-mail: cop@ldk.ro ) .

Fotografii:

 

site by Webdesigner.ro