Date Generale     Coordonatori județeni    școala de vară 
   Prima Conferintă Natională SPUNE!    școala de iarnă    Calendar 

Școala de iarnă

64 de liceeni din toată țara, membri ai Consiliului Copiilor SPUNE!, au participat în perioada 7-9 februarie 2007 în Moeciu de Sus (județul Brașov) la Școala de Iarnă SPUNE!. Participanții au finalizat prima formă a Raportului copiilor privind respectarea drepturilor copiilor în România, document care va fi inclus în raportul pe care Guvernul îl va înainta, în luna octombrie 2007, Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului de la Geneva. Totodată, copiii au discutat împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și ai Ministerului Educației și Cercetării modalitatea de preluare a Inițiativei SPUNE! de către Consiliul Național al Elevilor începând cu anul școlar 2007-2008.

Prima formă a Raportului copiilor a fost finalizată în cadrul unor sesiuni de lucru în plen și pe grupe, pornind de la contribuțiile elaborate în perioada scursă de la Conferința națională SPUNE! din octombrie și incluzând recomandările făcute de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și rezultatele acțiunilor SPUNE! desfășurate în întreaga țară. Raportul va fi adoptat la a Doua Conferință Națională SPUNE! care se va desfășura la București între 30 mai și 1 iunie 2007.

În cadrul Școlii de Iarnă SPUNE! o echipă a Televiziunii Române a realizat scurte interviuri cu autorii capitolelor Raportului Copiilor, acestea urmând a fi difuzate în cadrul emisiunii "Ne vedem la TVR" în perioada martie - mai 2007.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Consiliul Copiilor SPUNE!, proiect derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetarii. Proiectul beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Phare 2003.

Orice informație suplimentară poate fi oferită de Nicoleta Preda, Coordonator proiecte Phare în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului (tel. 310.07.89, fax 312.74.74, e-mail nicoleta.preda@anpca.ro ).

Fotografii:

 

site by Webdesigner.ro