Date Generale     Coordonatori județeni    școala de vară 
   Prima Conferintă Natională SPUNE!    școala de iarnă    Calendar 

Prima Conferintă Natională SPUNE!

Prima Conferință Națională SPUNE! a fost organizată în perioada 20-22 octombrie 2006 la Otopeni de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului. Această activitate a avut loc în cadrul acțiunii speciale "Consiliul Copiilor din România", componentă a proiectului "Campania de Educație privind Drepturile Copilului", care beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene prin intermediul programului Phare 2003.

Prima Conferință Națională SPUNE! a reunit 94 de copii, reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor, ai sistemului de protecție a copilului și ai minorităților. Ea a avut ca obiective stabilirea programului de acțiune a Consiliului Copiilor SPUNE! pentru perioada noiembrie 2006 - martie 2007, a autorilor și subtemelor "Raportului Copiilor privind Respectarea Drepturilor Copiilor în România", care urmează sa fie înaintat în 2007 către Comitetul ONU pentru drepturile copilului. Totodată, a fost definitivată lista Coordonatorilor Județeni ai Consiliului Copiilor SPUNE!

În vederea întocmirii structurii "Raportului Copiilor privind Respectarea Drepturilor Copiilor în România" și stabilirii autorilor acestuia, participanții au discutat împreună cu domnul Sebastian Lăzăroiu (CURS) și cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului principalele concluzii rezultate în urma analizei a aproximativ 7200 de chestionare despre drepturile copilului, realizate de membrii Consiliului Copiilor SPUNE! la Școala de Vară si distribuite de aceștia în toată țara în perioada 15 septembrie - 5 octombrie 2006.

Pentru derularea acestei activități, Autoritatea Națională a lucrat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului a asigurat transportul din București până la locul de desfășurare, cazarea și masa pentru toți participanții, desfășurarea celorlalte activități, asistență tehnică pe durata întregii activități. Orice informație suplimentară poate fi oferită de Nicoleta Preda, Coordonator proiecte Phare (tel. 310.07.89, fax 312.74.74, e-mail nicoleta.preda@anpca.ro ) sau Anca Curiguț (Deputy Team Leader, Proiect Phare, tel: 336.41.46, e-mail: acg@ldk.ro ). Pentru detalii logistice, persoană de contact este George Jambore (Proiect Phare, tel: 336.41.46, e-mail: gja@ldk.ro ) .

Download:

Fotografii:


site by Webdesigner.ro