Contact  
 
 

Cea de-a patra editie a Concursului National de Talente “Floare de Colt” va avea loc duminica, 19 noiembrie 2006. Festivitatea de decernare a premiilor se va desfasura luni, 20 noiembrie 2006, marcand astfel si Ziua Universala a Copilului (la 20 noiembrie 1989 a fost adoptata, de catre Adunarea Generala a ONU, Conventia cu privire la drepturile copilului). Prin cele trei editii anterioare, “Floare de colt” a dovedit ca talentul poate inflori chiar si-n cele mai dificile conditii – precum floarea a carei nume l-a preluat.

Concursul "Floare de colt" isi propune sa acorde o sansa de afirmare copiilor talentati, proveniti din diferite grupuri dezavantajate, de a-si dezvolta si valorifica acest talent.

Concursul se desfasoara in cadrul proiectului "Campania de educatie privind Drepturile Copilului", finantat de Uniunea Europeana prin intermediul programului Phare 2003.

Concursul este derulat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu Grupul la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei, iar la nivel judetean/de sector al municipiului Bucuresti, sunt implicate toate Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Inspectoratele Scolare.

Concursul se adreseaza copiilor care au nevoie de o sansa in plus (copii din sistemul de protectie a copilului, din familii cu o situatie financiara precara si copii cu dizabilitati) cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Concursul va fi promovat in toate scolile din Romania, iar la nivelul fiecarui judet vor fi selectati cei mai talentati copii pentru fiecare din urmatoarele 9 domenii:

1. Creatie literara (poezie, proza, publicistica)
2. Muzica (vocala, instrumentala)
3. Dans
4. Teatru (actorie)
5. Arte plastice (pictura, desen, sculptura, caricatura)
6. Stiinte umaniste (limbi straine, istorie, biologie, geografie, media/multi-media)
7. Stiinte realiste (matematica, fizica, chimie, informatica)
8. Sport (practicanti ai unui sport individual sau componenti ai unei echipe)
9. Talent special (design vestimentar, obiecte ambientale, tapiserie, arta populara)

Selectia va avea loc la nivel judetean si national, unde cei mai talentati copii vor fi evaluati de catre personalitati din domeniul pentru care candideaza.

Pentru mai multe informatii, apasa butonul din stanga ("Materiale").

 
 
 
Limba Romana
English version
Informatii suplimentare